انواع قارچ های خطرناک را بشناسید؛ از قارچ های توهم زای «جادویی» تا مرگ با «موسکاریا»

انواع قارچ های خطرناک را بشناسید؛ از قارچ های توهم زای «جادویی» تا مرگ با «موسکاریا»

معاون آموزش و اعتبار بخشی سازمان اورژانس کشور درباره مصرف قارچ های سمی هشدار داد و از مردم و طبیعت گردان خواست به هیچ وجه این قارچ ها را مصرف نکنند.

به گزارش گیلی نت، چندی پیش سازمان اورژانس کشور از مسمومیت 53 نفر در سه استان کشور بر اثر مصرف قارچ های وحشی خبر داد و اعلام کرد که امسال نسبت به سال های پیش، میزان مسومیت ها سه برابر افزایش یافته است. درهمین راستا نیز معاون اورژانس کشور هشدارهایی را به مردم ارایه کرده است.

دکتر حسن نوری ساری در گفت وگو با گیلی نت درباره قارچ های وحشی گفت: هر ساله در ایام بهار، در استان هایی که بارش در آن مناطق زیاد است و خاک خوبی دارند؛ قارچ های مختلفی به صورت خودرو رشد می کنند. این قارچ ها در جنگل ها ،دامنه کوه ها، دشت ها و حتی باغچه ها نیز قابل مشاهده است و در این ایام تعداد آنها بسیار زیاد است. در واقع در تمام استان ها این قارچ ها یافت می شوند و تنها در مناطق کویری قارچ وحشی رشد نمی کند.

فقط قارچ های کارخانه ای را مصرف کنید

معاون آموزش و اعتبار بخشی سازمان اورژانس کشور ادامه داد: قارچ هایی که این چنین به صورت خودرو در طبیعت رشد می کنند؛ به «قارچ های وحشی» معروف اند و غیرقابل خوردن هستند و تنها قارچ هایی که در کارخانه ها تولید می شوند قابلیت مصرف برای انسان ها را دارند.

نوری با اشاره به علت غیرقابل خوردن این قارچ ها گفت: این قارچ ها را هیچ انسان و حتی حیوانی نمی تواند مصرف کند، چرا که اکثر این قارچ ها سمی هستند.  برخی از این قارچ ها تنها عوارضی مانند اسهال و تهوع دارند و بعضی از آنها به شدت سمی هستند و باعث کشته شدن فرد مصرف کننده می شوند. 

وی به طبیعت گردان و گردشگران توصیه کرد که به هیچ وجه هیچ قارچی را که در طبیعت مشاهده کرده اند؛ نخورند و حتی به آنها دست نزنند زیرا اکثر این قارچ ها قابل تشخیص نیستند.

قارچ های سمی با چشم قابل تشخیص نیستند

معاون آموزش و اعتبار بخشی سازمان اورژانس کشور ادامه داد: متاسفانه قارچ های سمی با چشم و بدون انجام آزمایش از قارچ های غیرسمی قابل تشخیص نیستند. یعنی هیچ مشخصه ظاهری مانند اندازه، رنگ، شکل کلاهک و … وجود ندارد که بر اساس آن بتوان این دو نوع گروه قارچ را از هم شناسایی کرد بنابراین نباید به هیچ وجه این قارچ ها را مصرف کرد. 

در صورت مسمومیت با قارچ چه کنیم؟

نوری در پاسخ به این پرسش که اگر فردی اشتباهی این قارچ ها را خورد بهترین کار چیست؛ به گیلی نت گفت:بهترین روش این است که فرد را به استفراغ کردن مجبور کنیم تا قارچ از بدن وی کاملا خارج شود سپس مراجعه به مراکز درمانی بسیار مهم است.

عوارض قارچ های موسکاریا چیست؟

وی با اشاره به انواع قارچ ها افزود: برخی قارچ ها مانند «قارچ های موسکاریا» ممکن است در بدن فرد آبریزش ایجاد کنند. به این صورت که فرد بسیار عرق می کند. بزاق دهان زیاد می شود. آبریزش از چشم و بینی نیز اتفاق می افتد. همچنین ادرار نیز بسیار زیاد می شود که با دارو قابل درمان است.

مراقب توهم قارچ های جادویی باشید

معاون آموزش و اعتبار بخشی سازمان اورژانس کشور ادامه داد: نوع دیگری از قارچ ها به نام «قارچ های جادویی»، توهم زا هستند. به صورتی که ممکن است به جای مواد مخدر نیز مصرف شوند.

نوری با بیان اینکه این نوع از قارچ مسخ شخصیت می آورد؛ گفت: متاسفانه آسیب این قارچ به حدی است که در شخصیت فرد تغییراتی ایجاد می کند. به صورتی که ممکن است یک استاد دانشگاه بسیار آرام و متین، در صورت مصرف این قارچ ها، در عرض چند ساعت به قدری در شخصیتش تغییر ایجاد شود که فرزند خود را به قتل برساند و تا پایان عمر پشیمانی به وجود آورد.

قارچ های آمانیتا و خطر مرگ با از کار افتادن کبد

این متخصص طب اورژانس افزود: قارچ دیگری به نام «قارچ های آمانیتا» وجود دارد که باعث اسهال و استفراغ در فرد مصرف کننده می شود. اگر این عوارض بعد دو ساعت خود را نشان دهند با یک سرم تراپی درمان انجام می شود.

وی با اشاره به «قارچ های آمانیتا» افزود: اما اگر این عوارض بیشتر از شش ساعت بعد مصرف خود را نشان دهند، معمولا تا دو روز ادامه خواهند داشت و به یکباره تمام می شوند اما باعث از کار افتادن ناگهانی کبد و در نتیجه مرگ خواهند شد.

اگر با قارچ مسموم شدید با اورژانس تماس بگیرید

معاون آموزش و اعتبار بخشی سازمان اورژانس کشور ادامه داد: اگر علایم این مسومیت ها بسیار شدید بود؛ باید با اورژانس تماس گرفت تا همکاران ما بلافاصله برای درمان اقدام کنند.در غیر این صورت باید سریعا به مرکز درمانی مراجعه کرد.

نوری خطاب به افراد محلی و طبیعت گردان گفت: برخی قارچ های سمی توسط مراکز مربوطه شناسایی شده اند اما چون همه قارچ ها هنوز شناسایی نشده اند به مردم هشدار می دهم که تصور نکنند قارچ ها را می شناسند؛ زیرا اکثر قارچ های وحشی سمی بوده و نمی توان آنها را از ظاهر تشخیص داد.

وی در پایان از مردم خواست که به هیچ وجه قارچ های وحشی را که در طبیعت یافت می شوند مصرف نکنند. همچنین در صورت مصرف سریعا آن را استفراغ کرده و بیمارستان مراجعه کنند.

پایان خبر گیلی نت

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "انواع قارچ های خطرناک را بشناسید؛ از قارچ های توهم زای «جادویی» تا مرگ با «موسکاریا»" هستید؟ با کلیک بر روی حوادث، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "انواع قارچ های خطرناک را بشناسید؛ از قارچ های توهم زای «جادویی» تا مرگ با «موسکاریا»"، کلیک کنید.