دبیر جایزه جوانی جمعیت گفت: ثروت آفرینی و جوانی جمعیت دو بال مهم کشور است و نیاز داریم در سطوح مختلف مردم و نخبگان تلاش زیادی شود تا این گفتمان جایگاه خود را پیدا کند.
به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری انا، نشست خبری و آیین رونمایی از پوستر رویداد دومین جایزه ملی جوانی جمعیت درراستای اجرای ماده 19 قانون جوانی جمعیت با سخنرانی شکیبا محبی تبار دبیر جایزه جوانی جمعیت، جلال غفاری، دبیر رویداد در ساختمان ریاست جمهوری برگزار شد.
محبی تبار در ابتدای صحبت هایش گفت: ضرورت بیست سال آتی جامعه مان ثروت آفرینی با استناد به جمعیت جوان کافی برای خلق ثروت و دانش است. سیاست گذاری ها و اقدامات زیادی در این راستا با تلاش های دولت سیزدهم صورت گرفته، اما هنوز در آغاز راه هستیم. رهبر انقلاب درباره ضرورت افزایش جمعیت سخنان راهگشایی داشتند و رییس جمهور هم بحث ازدواج و فرزنداوری را سرلوحه همه جلساتشان دارند.
وی با تاکید بر اینکه ثروت آفرینی و جوانی جمعیت دو بال مهم کشور است، گفت: نیاز داریم در سطوح مردم و نخبگان تلاش زیاد بشود و این گفتمان جایگاه خود را پیدا کند. لازم است مراکز علمی دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و مراکز دانش بنیان وارد این عرصه شوند، از جمله موارد مهم این جایزه نیز پرداختن به نقش محوری مردم است و تلاش شده در رویداد ها و پیش رویداد ها به مردمی سازی گفتمان توجه شود و تا اردیبهشت سال اتی مجموعه گروه های فعال مردمی شناسایی و ساماندهی شوند.
وی با درخواست از کنشگران و دغدغه مندان این عرصه برای حضور فعال اظهار داشت: همه با هم تلاش کنیم تا این امر مهم جایگاه خود را بین مردم و لایه های حاکمیتی نفوذ کند
محمودی رییس موسسه تحقیقات جمعیت وزارت علوم و دبیر علمی رویداد جایزه گفت: علت اصلی تصویب قانون جمعیت کاهش نرخ باوروی است و همین روی اقتصاد کشور تاثیر می گذارد. اینکه در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در ماده 19 اعطای جایزه به برترین ها و برگزیدگان اعم از افراد و دستگاه ها برای نیل به قانون در نظر گرفته شده، یکی از نکات مهمش این است که ما نیاز به تبیین ازدواج و فرزنداوری داریم و یکی از این اتفاقات می تواند اعطای جایزه باشد.
وی در ادامه افزود: ما تلاش کردیم دنبال معیارها، شاخص ها و سنجه هایی برویم که قابلیت اندازه گیری داشته باشند. انتخاب بهترین رسانه، خانواده، دستگاه اجرایی، مدیران و نخبگان و موسسات خصوصی در دستور کار ماست، هفت گروه تشکیل دادیم و هر گروه سه عضو دارد و بنابراین در این جایزه از این گروه ها و افراد تقدیر خواهد شد.
محمودی با توضیح شیوه محاسبه ارزیابی بخش های مختلف مثل خانواده، رسانه، سازمان های مردم نهاد، موسسات خصوصی، دستگاه های اجرایی، مدیران و نخبگان اظهار داشت: طبق گفته تحقیقات و سازمان بهداشت جهانی ایران در 35سال اینده درصد سالخوردگی جمعیت ایران 33درصد می شود. الان فقط ژاپن 30درصدش سالخورده است، این یک اتفاق است که اگر همه ما دست به دست هم دهیم انچه اتفاق می افتد به نفع ما است. اگر سیاست فرزنداوری ما موفق شود باز 28درصد جمعیت ما سالخورده هستند.
غفاری عضو هییت علمی دانشگاه و دبیر اجرایی نیز در صحبت هایی گفت: من خواهشم از خانم دکتر محبی این است که حتما رسانه برتر از خبرگزاری ها و پایگاه های خبری را در بخش پایگاه های خبری داشته باشیم نه فقط رسانه ملی و تصویر.
وی در ادامه گفت: الان فضای سازمانی خوبی برای جایزه است، اما بخش های مختلف مثل مردم هم باید پای کار بیایند لطفا همت کنید تا جایزه نقش خود را به خوبی بجا بیاورد. بخش خانواده باشکوه از ان سرفصل هایی است که نیاز به اطلاع رسانی دارد. ما باید از ظرفیت این خانواده ها اطلاعات بدست بیاوریم. بخش دوم فعالین رسانه ای هستند که عنصر اصلی اش شاخصه فعالیت است و همین نقش را هم حوزه علم و فناوری و نخبگان و اندیشمندانش دارند.
غفاری یاداور شد: الان دستاورد های کشور در عرصه ناباورری ایران از مهمترین کشور های موفق دنیاست اوردن به میدان کار اصحاب علم و فناوری است. الان دانشگاه ها درگیر طراحی رویداد های علمی با موضوع علم و فناوری خواهد بود. جایزه یک جایزه است، اما کنارش هفت رویداد و سی رویداد حاشیه ای خواهد داشت.
غفاری اظهار داشت:ما امروز آغاز رویداد را داریم و این مصادفت با اولین روز ماه رمضان را با شروع دریافت اثار به فال نیک میگیریم، سایت جشنواره اغاز بکار کرده و اثار و فعالیت ها ثبت می شود و فراخوان هم امروز روی سایت قرار خواهد گرفت. ما تا نیمه اردیبهشت ماه اثار را دریافت میکنیم و بعد داوری ها شروع می شود و ما هفته اخر اردیبهشت رویداد جایزه را خواهیم داشت و در هفته ملی جمعیت یک حرکت ملی و گسترده خواهیم داشت.
در بخش دوم نشست مادر شهیدان نورمحمدی مادر پنج فرزند شهید در نشست حضور پیدا کرد و بدست این مادر شهید پوستر رویداد رونمایی شد.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "«گفتمان ثروت آفرینی و جوانی جمعیت» شعار دومین جایزه ملی جوانی جمعیت" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "«گفتمان ثروت آفرینی و جوانی جمعیت» شعار دومین جایزه ملی جوانی جمعیت"، کلیک کنید.